کارناوال به تبریز رفته است و در بازار و شهر ، سراغ خوشمزه ترین میان وعده ها را گرفته است تا لیستی هیجان انگیز از خوراکی های اشتها آور برایت درست کند .

منطقه آذربایجان همیشه به غذا ها ی لذیذ و شیرینی های تازه ای شُهره بوده است که اگر بهترین نوع از آن ها را بخواهی ، باید به تبریز آمده و امتحانشان کنی .

اینجا ساده ترین میان وعده ها طوری طبخ و سرو می شوند که خاطره سوختن زبان و دهانت از اولین گاز و طعم تند و یا شیرین آن ها تا شهر خودت در خاطرت می ماند .

بنابراین در ماجراجویی خوشمزه در خیابان های تبریز با ما همراه باشید .

ماجراجویی خوشمزه در خیابان های تبریز

فرهنگ را می توان خواند ، دید ، پوشید و حتی مزه کرد .

هر شهر جدید برایت ، گنجینه ای از تاریخ و فرهنگ را کنار گذاشته تا آن را در #موزه ، بناهای داخل شهر ببینی .

برایت لباس های سنتی را به نمایش گذاشته تا هنر زنان و مردان آنان را بر تن کنی و یا به یادگار گوشه منزل خود قرار دهی .

اما یک قسمت از فرهنگ را هم می توان چشید ، همان قسمت که می شود غذاهای ترش  شمالی ، یا تند جنوبی و یا خوشمزه از نوع تبریزی .

در ادمه برایتان از میان وعده های خوشمزه ، از نان های #سنتی و معروف ترین شیرین ها و غذاهای این #شهر دیدنی خواهیم گفت .

بنابراین با ما همراه باشید تا این بار که به #تبریز رفتید بدانید کجا و به دنبال امتحان کردن چه خوراکی باشید .

ماجراجویی خوشمزه در خیابان های تبریز

1) یرآلما یومورتا | لقمه ی نوستالژیک سیب زمینی و تخم مرغ

البته تایپ کردن نام این میان وعده نوستالژیک آذربایجانی از تلفظ آن آسان تر است .
از نام دوست داشتنی این غذا که بگذریم ، مزه اش هم فوق العاده است ، هرچند که ترکیباتش ساده است .
سیب زمینی و تخم مرغ دو ماده ی اصلی برای تهیه " یرآلما یومورتا " است .
سراغش را در کوچه پس کوچه های بازار و در اطراف پارک ائل گلی از مغازه داران و مردم که بگیری ، تو را به سمت بهشتی از بخار و عطر سیب زمینی کبابی راهنمایی می کنند .
تخم مرغ و سیب زمینی های آب پز ، بر روی سینی هایی که از زیرشان بخار بلند می شود گذاشته شده اند و تعدادی از سیب زمینی ها هم زیر ذغال منتظرند تا درون نان پیچیده شده و به دست مشتری داده شوند .
فروشنده ها بی نهایت صمیمی هستند ، کافی است با آن ها کمی گرم سلام و احوال پرسی کنی تا سفارشی برایت لقمه بپیچند .
نان سنگک ، لواش یا نان محلی را پهن می کنند ، با کره روی آن را چرب کرده و سیب زمین آب پز را روی آن می گذارند.
بعد نوبت سیب زمینی ذغالی می رسد .
ازت سوال می کنند که با پوست آن را بگذارند یا پوستش را بکنند ؟

ما پیشنهاد می کنیم که بگویید با پوست ، تا طعم خوش کبابی بودن آن را از دست ندهید .
بعد نوبت به ادویه و سبزی های معطر می رسد .
از میان کره ، فلفل ، نمک ، سس ، نعنا ، تره و ... می توانی ترکیبش را خودت انتخاب کنی .
بعد هم فروشنده پیش رویت آن را لقمه کرده و به دستت می دهد تا با دیدن این صحنه نوستالژیک و دوست داشتنی ، خاطرات کودکی برایت زنده شود.
دوغ هم فراموش نشود ، حتما سیب زمینی تخم مرغ تبریز را با دوغ میل کنید.

یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ
یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ
یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ
یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ
یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ

2) بلال کبابی با دوغ

سراغ این یکی را حتما باید ادر اطراف #ائل گلی بگیری.
بلالی ها نزدیک همان سیب زمینی و تخم مرغ فروشی ها هستند و مشغول کباب کردن بلال های شیری که لذت گاز زدنشان فراموش نشدنی است .
خیلی ها بلال را با لیمو و یا کره تجربه کرده اند ، اما ترکیب مزه ی ذرت کباب شده با دوغ بهشتی می شود .
کافیست یکبار بلال را از روی منقل فروشندگان تبریز با دوغ آبعلی گرفته و میل کنی ، تا دیگر هیچ بلال و هیچ دوغی برایت این نشود .
بنابراین این بار که به تبریز آمدی حتما بلال را با دوغ بخور .

بلال کبابی
بلال کبابی
بلال کبابی

3) آش دوغ

نام " آش دوغ " را که می آوری همه یاد گردنه ی حیران ، سرعین و تبریز می افتند ، هرچند که شنیده ایم در #کردستان هم آش دوغ میل را می کنند .
خیلی ها بی نهایت طعم آن را دوست دارند و خیلی ها تنها یک قاشق از آن را امتحان کرده اند .
اگر شما هم مانند من خاطره یا طعم خوشی از آش دوغ در ذهن ندارید ، بنابراین پیشنهاد می کنیم تا آش دوغ فروشندگانی که در ورودی ائل گلی ، از سمت اتوبان کسایی دکه و مغازه دارند را امتحان کنید تا طعم خوش از آش دوغ در خاطرتان بماند .

آش دوغ

4) نان های خوشمزه و محلی

علاوه بر میان وعده های خوشمزه خیابانی ، در نان فروشی های تبریز هم می توانید خوشمزه های فوق العاده ای را پیدا کنید از جمله :
نان بربری که به آن " کوکه " می گویند که مدل تبریزی آن را هم باید امتحان کرد .
نان لواش خوش طعم که به آن " لواش که " می گویند .
نان های روغنی مانند " یاغلی کوکه " و " ایشلی کوکه " که جزو نان های سنتی و مغز دار تبریز هستند و باید از آن ها به تعداد زیاد خرید و با خود به سوغات برد.

نان های خوشمزه و محلی
نان های خوشمزه و محلی
نان های خوشمزه و محلی
نان های خوشمزه و محلی
نان های خوشمزه و محلی

5) شیرینی ها تبریزی

بازار شیرینی هم همانطور که همه می دانیم در دست تبریزی ها است .

شیرینی فروشی های تبریز را باید دید و از انواع خوشمزه هایش تست کرد ، تا به تعداد زیاد از آن ها خرید و به خانه برد .

در این صورت طعم شیرین تبریز برای مدتی همراه شما است تا با چای آن را میل کنید .

نوقا ، قرابیه ، باقلوا ، ریس و ...  تنها تعدادی از این شاهکارهای شیرینی پزی هستند که به شما پیشنهاد می کنیم حتما آن ها را امتحان کنید .

شیرینی های تبریز

6) غذاهای سنتی تبریز

دستپخت زنان و آشپزهای آذربایجانی به خصوص تبریزی هم که زبانزد خاص و عام است ، بنابراین غذاهای سنتی تبریز فراموش نشود.

غذاهای سنتی تبریز ، کوفته تبریزی است و کوکوی لوبیا ، دلمه برگ ، آش ماست ، خورشت هویج و ... که می توانید آن را در رستوران های سنتی میل کنید .

اما تبریز یک کبابی معروف و نوستالژیک دارد به نام کبابی " حاج علی " که در بازار تبریز است .

اگر سمت بازار بودید ، حتما از کسی سراغ آن را گرفته و ناهار را مهمان حاج علی آقا باشید .

 

میزی از غذاهای خوشمزه ی تبریزی

غذاهای سنتی تبریز

کوکوی لوبیا

کوکوی لوبیا

دلمه برگ

دلمه برگ

آش ماست

آش ماست

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

خورشت هویج

خورشت هویج

سخن کارناوال

دوستان عزیز کارناوالی ، برای آشنایی بیشتر با سوغات تبریز می توانید به اینجا مراجعه کنید.

بی نهایت خوشحال می شویم اگر نام غذا ، میان وعده و یا شیرینی پیشنهادی خود را ذکر کرده و بهترین مکان برای امتحان کردن آن را هم ، با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

دیدگاه ها

وحید   |    یک ساعت پیش    |

0
0

وری وری گود

مسعود   |    یک ساعت پیش    |

0
0

با تشکر از مطالب خوبتون . خیلی عالی بود

مهرداد   |    یک ساعت پیش    |

0
0

با سلام به همشهری های خوب تبریز من اصالتاً زاده تبریز و آذری هستم و بزرگ شده تهران خیلی از زادگاهم برای همسر و فرزندم تعریف ها کرده بودم که خلاف واقع هم نبود عید سال گذشته که به تبریز سفر داشتیم برای خلق یک خاطره به یاد ماندنی ، و پس از پرس و جو از مردم تبریز در خصوص رستوران عالی شهر، وعده ناهار را در رستوران بزرگ (حاج علی) که اسم کوچک رضا نیز با رسم الخط ریز تر کنارش نوشته شده بود ( در بلوار منتهی به شاه گلی) مهمان شدیم. از انبوه خودروهای مدل بالای پارک شده پیرامون رستوران ، حدث میزنی که باید محیط مناسبی را انتخاب کرده باشی ؟! به اقتضای حرفه ام (هتلداری) تمام زوایا را همیشه ملاحظه می کنم مرد پارک بان محترمانه و به گرمی پذیرای مراجعین بود. مساحت رستوران تقریباً بزرگ و مناسب می نمود. رستوران شلوغ و پرسنل از نظر تعدادی در حد استاندارد ( و اندکی بیشتر) بودند ولی بی برنامه گی یا خلط وظایف در حرکاتشان موج میزد و شاید به لحاظ تعداد بالای مراجعین (حدود 85 % ظرفیت ) دستپاچگی شان مشهود بود. معماری و طراحی رستوران قدیمی و اصلاً جذابیتی نداشت میزهای قدیمی با روکش پارچه و نایلون و صندلی های پلاستیکی ( که عموماً برای محیط های باز و اغذیه فروشی های کوچک استفاده می شود) با پیراهن پارچه ای سفید پوشش داده شده بودند. نظافت کلی رستوران هم حرفی برای گفتن نداشت . حضور کادر پذیرایی (سرمیزبان ، میزبان , باس بوی ، ویتر) با ژولیدگی اکثریت شان و عدم رعایت نظافت در حد و پرستیژ نام بزرگ جلوه داده شده رستوران حاج علی رضا ... برازنده نبود. از منو تک برگ لمینت شده !؟! که قیمت غذاهایش در حد تاپ ترین رستوران های تهران بود امیدوار بودم که تمام این نواقص با کیفیت خوب غذاها !!! کم رنگ تر خواهد شود سفارش گیری مبتدی انه میزبان ( که با بدترین هیبت ؛ روپوش سفید لک گرفته ، آستین های بالا زده، تکمه یقه باز ، موهای فر نامرتب ، چهره عرق کرده، شکم برآمده که در حد کندن تکمه های روپوش فشار وارد می آورد ، حضور با دم پایی پلاستیکی کهنه قهوه ای رنگ و بی اطلاعی ناآگاهی از محتوای غذاهای منو فقط این غذا را داریم آن یکی تمام شده است !!! و . . . ) ظروف مورد استفاده در حد یک رستوران بین راهی در مسیر مترود چلوکباب سلطانی ، چلوکباب بختیاری و جوجه کباب سفارشی ما با تمام ولعی که به خوردن پیدا کرده بودم ، با صرف نزدیک به نیم غذا منصرف شدم (کیفیت سلطانی و جوجه بد نبود ولی اصلاً در حد بهای آن و انتظار ما نبود. کباب بختیاری سفارش شده به لحاظ بوی گندی که از گوشت قرمز کباب شده آن ساتع می شد غیر قابل تحمل و تصور بود. سرمیزبان را صدا کردم و توضیح خواستم ......... جوابی نداشت و تفره می رفت و چون سماجت مرا دید اشاره به آقای جوانی (پسر صاحب رستوران) که با کت و شلوار سرمه ای در نزدیکی پدر مشغول بازی با گوشی !!! خود بود کردند که جواب مان را از او بگیریم. و چون ایشان به لحاظ مشغله فکری در شبکه مجازی !!! اصلاً متوجه اصل قضیه نشد لاجرم به خود حاج علی رضا که پشت میز مدیریت که صندوق هم بود مراجعه کردم برای آن که شائبه ای پیش نیاید و در پی اولین سئوال ایشان که " کدام میز بودید" با اعلام نمره میز صورتحساب را پرداخته و از ایشان خواهش کردم جهت فهم اینکه چه در آشپزخانه اش میگذرد و چه به خورد مردم داده می شود و . . . قبول زحمت کنند و فقط یک تکه (تأکید مجدد کردم یک تکه تا به سلامت ایشان لطمه ای وارد نشود) از چلوکباب بختیاری که 98% آن روی میز رها شده میل فرمایند. بی توجهی و بی میلی شان را که دیدم فکر کردم متوجه عرض من نشدند با زبان آذری صحبت می کردم و انتظار شنیدن یک جواب قانع کننده را داشتم ولی ظاهراً حاج علی رضا بهتر از من و هر کس دیگری میدانست که کی و چه مواد اولیه ای تهیه کرده و چه روشی برای طبخ و سرو آن در پیش دارند ظاهر امر اشاره به میل حاجی برای اندوختن بیشتر هر چند به قیمت خط بطلان کشیدن به نام شهر تبریز و غذاهای خوبش و نام رستوران حاج علی رضا بود خیلی خیلی متأسف شده بودم که چه چیز می تواند باعث این اتفاق بوده باشد ؟؟؟؟ با خاطری مکدر مجبور به ترک شهرم تبریز بشوم در حالی که برای گذرندن تعطیلات نوروز تصمیم داشتیم بمانم و سایر نقاط بی نظیر آن را خانواده ام معرفی کنم شاید هم انتظار من بی مورد بود !؟! متاسفم

فرهاد اذربایجانلی   |    یک ساعت پیش

0
0

متاسفانه شما بدون هیچ اطلاعی رفتین رستورانی که خود تبریزیا اصلا نمیرن، درضمن با یک گل بهار نمی شود، شما می تونستید با چند ساعت گردش و جستجو رستوران های خوبی پیدا کنید.

محمد   |    یک ساعت پیش

0
0

باسلام محلی که رفتین رستوران حاج علی نیست بلکه حاج علیرضا هستش ودر جه 2 رستوران حاج علی توی خیابان دارایی ورودی بازار از سمت مسجد مطهری نرسیده به ایکی قاپیلی

account_circle
email
فونت -
فونت +
عرض -
عرض +
فاصله متن -
فاصله متن +
تیره
خاکستری
روشن
بستن

ماجراجویی خوشمزه در خیابان های تبریز |

کارناوال به تبریز رفته است و در بازار و شهر ، سراغ خوشمزه ترین میان وعده ها را گرفته است تا لیستی هیجان انگیز از خوراکی های اشتها آور برایت درست کند .

منطقه آذربایجان همیشه به غذا ها ی لذیذ و شیرینی های تازه ای شُهره بوده است که اگر بهترین نوع از آن ها را بخواهی ، باید به تبریز آمده و امتحانشان کنی .

اینجا ساده ترین میان وعده ها طوری طبخ و سرو می شوند که خاطره سوختن زبان و دهانت از اولین گاز و طعم تند و یا شیرین آن ها تا شهر خودت در خاطرت می ماند .

بنابراین در ماجراجویی خوشمزه در خیابان های تبریز با ما همراه باشید .

ماجراجویی خوشمزه در خیابان های تبریز

فرهنگ را می توان خواند ، دید ، پوشید و حتی مزه کرد .

هر شهر جدید برایت ، گنجینه ای از تاریخ و فرهنگ را کنار گذاشته تا آن را در #موزه ، بناهای داخل شهر ببینی .

برایت لباس های سنتی را به نمایش گذاشته تا هنر زنان و مردان آنان را بر تن کنی و یا به یادگار گوشه منزل خود قرار دهی .

اما یک قسمت از فرهنگ را هم می توان چشید ، همان قسمت که می شود غذاهای ترش  شمالی ، یا تند جنوبی و یا خوشمزه از نوع تبریزی .

در ادمه برایتان از میان وعده های خوشمزه ، از نان های #سنتی و معروف ترین شیرین ها و غذاهای این #شهر دیدنی خواهیم گفت .

بنابراین با ما همراه باشید تا این بار که به #تبریز رفتید بدانید کجا و به دنبال امتحان کردن چه خوراکی باشید .

ماجراجویی خوشمزه در خیابان های تبریز

1) یرآلما یومورتا | لقمه ی نوستالژیک سیب زمینی و تخم مرغ

البته تایپ کردن نام این میان وعده نوستالژیک آذربایجانی از تلفظ آن آسان تر است .
از نام دوست داشتنی این غذا که بگذریم ، مزه اش هم فوق العاده است ، هرچند که ترکیباتش ساده است .
سیب زمینی و تخم مرغ دو ماده ی اصلی برای تهیه " یرآلما یومورتا " است .
سراغش را در کوچه پس کوچه های بازار و در اطراف پارک ائل گلی از مغازه داران و مردم که بگیری ، تو را به سمت بهشتی از بخار و عطر سیب زمینی کبابی راهنمایی می کنند .
تخم مرغ و سیب زمینی های آب پز ، بر روی سینی هایی که از زیرشان بخار بلند می شود گذاشته شده اند و تعدادی از سیب زمینی ها هم زیر ذغال منتظرند تا درون نان پیچیده شده و به دست مشتری داده شوند .
فروشنده ها بی نهایت صمیمی هستند ، کافی است با آن ها کمی گرم سلام و احوال پرسی کنی تا سفارشی برایت لقمه بپیچند .
نان سنگک ، لواش یا نان محلی را پهن می کنند ، با کره روی آن را چرب کرده و سیب زمین آب پز را روی آن می گذارند.
بعد نوبت سیب زمینی ذغالی می رسد .
ازت سوال می کنند که با پوست آن را بگذارند یا پوستش را بکنند ؟

ما پیشنهاد می کنیم که بگویید با پوست ، تا طعم خوش کبابی بودن آن را از دست ندهید .
بعد نوبت به ادویه و سبزی های معطر می رسد .
از میان کره ، فلفل ، نمک ، سس ، نعنا ، تره و ... می توانی ترکیبش را خودت انتخاب کنی .
بعد هم فروشنده پیش رویت آن را لقمه کرده و به دستت می دهد تا با دیدن این صحنه نوستالژیک و دوست داشتنی ، خاطرات کودکی برایت زنده شود.
دوغ هم فراموش نشود ، حتما سیب زمینی تخم مرغ تبریز را با دوغ میل کنید.

یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ
یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ
یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ
یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ
یرآلما یومورتا | سیب زمینی و تخم مرغ

2) بلال کبابی با دوغ

سراغ این یکی را حتما باید ادر اطراف #ائل گلی بگیری.
بلالی ها نزدیک همان سیب زمینی و تخم مرغ فروشی ها هستند و مشغول کباب کردن بلال های شیری که لذت گاز زدنشان فراموش نشدنی است .
خیلی ها بلال را با لیمو و یا کره تجربه کرده اند ، اما ترکیب مزه ی ذرت کباب شده با دوغ بهشتی می شود .
کافیست یکبار بلال را از روی منقل فروشندگان تبریز با دوغ آبعلی گرفته و میل کنی ، تا دیگر هیچ بلال و هیچ دوغی برایت این نشود .
بنابراین این بار که به تبریز آمدی حتما بلال را با دوغ بخور .

بلال کبابی
بلال کبابی
بلال کبابی

3) آش دوغ

نام " آش دوغ " را که می آوری همه یاد گردنه ی حیران ، سرعین و تبریز می افتند ، هرچند که شنیده ایم در #کردستان هم آش دوغ میل را می کنند .
خیلی ها بی نهایت طعم آن را دوست دارند و خیلی ها تنها یک قاشق از آن را امتحان کرده اند .
اگر شما هم مانند من خاطره یا طعم خوشی از آش دوغ در ذهن ندارید ، بنابراین پیشنهاد می کنیم تا آش دوغ فروشندگانی که در ورودی ائل گلی ، از سمت اتوبان کسایی دکه و مغازه دارند را امتحان کنید تا طعم خوش از آش دوغ در خاطرتان بماند .

آش دوغ

4) نان های خوشمزه و محلی

علاوه بر میان وعده های خوشمزه خیابانی ، در نان فروشی های تبریز هم می توانید خوشمزه های فوق العاده ای را پیدا کنید از جمله :
نان بربری که به آن " کوکه " می گویند که مدل تبریزی آن را هم باید امتحان کرد .
نان لواش خوش طعم که به آن " لواش که " می گویند .
نان های روغنی مانند " یاغلی کوکه " و " ایشلی کوکه " که جزو نان های سنتی و مغز دار تبریز هستند و باید از آن ها به تعداد زیاد خرید و با خود به سوغات برد.

نان های خوشمزه و محلی
نان های خوشمزه و محلی
نان های خوشمزه و محلی
نان های خوشمزه و محلی
نان های خوشمزه و محلی

5) شیرینی ها تبریزی

بازار شیرینی هم همانطور که همه می دانیم در دست تبریزی ها است .

شیرینی فروشی های تبریز را باید دید و از انواع خوشمزه هایش تست کرد ، تا به تعداد زیاد از آن ها خرید و به خانه برد .

در این صورت طعم شیرین تبریز برای مدتی همراه شما است تا با چای آن را میل کنید .

نوقا ، قرابیه ، باقلوا ، ریس و ...  تنها تعدادی از این شاهکارهای شیرینی پزی هستند که به شما پیشنهاد می کنیم حتما آن ها را امتحان کنید .

شیرینی های تبریز

6) غذاهای سنتی تبریز

دستپخت زنان و آشپزهای آذربایجانی به خصوص تبریزی هم که زبانزد خاص و عام است ، بنابراین غذاهای سنتی تبریز فراموش نشود.

غذاهای سنتی تبریز ، کوفته تبریزی است و کوکوی لوبیا ، دلمه برگ ، آش ماست ، خورشت هویج و ... که می توانید آن را در رستوران های سنتی میل کنید .

اما تبریز یک کبابی معروف و نوستالژیک دارد به نام کبابی " حاج علی " که در بازار تبریز است .

اگر سمت بازار بودید ، حتما از کسی سراغ آن را گرفته و ناهار را مهمان حاج علی آقا باشید .

 

میزی از غذاهای خوشمزه ی تبریزی

غذاهای سنتی تبریز

کوکوی لوبیا

کوکوی لوبیا

دلمه برگ

دلمه برگ

آش ماست

آش ماست

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی

خورشت هویج

خورشت هویج

سخن کارناوال

دوستان عزیز کارناوالی ، برای آشنایی بیشتر با سوغات تبریز می توانید به اینجا مراجعه کنید.

بی نهایت خوشحال می شویم اگر نام غذا ، میان وعده و یا شیرینی پیشنهادی خود را ذکر کرده و بهترین مکان برای امتحان کردن آن را هم ، با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

مینا جعفری