کارناوال - راهنمای سفر

ارگ راین کرمان

استان کرمان، شهر راین،‌ انتهای خیابان درب بهشت راین-کرمان

4.6

از 5 امتیاز

میانگین نظرات 9 کاربر

گالری تصاویر

مدت پیشنهادی بازدید

1 تا 3 ساعت

ساعت دسترسی

امروز شنبه 09:00 صبح تا 17:00

شماره تماس

هزینه اتباع ایرانی

4000 تومان

همه چیز درباره ارگ راین کرمان

چرا بازدید کنیم؟

نقد و بررسی کارناوال

کجاست؟

نقشه و مسیر

آقام چی گفتن؟

نظرات کاربران

سوالی دارید؟

پرسش و پاسخ

نقد و بررسی کارناوال

مهدیه اکبری پارسا

نویسنده ارشد کارناوال

انتشار

23 دی 1396

به روز رسانی

21 آبان 1398

معرفی /

ارگ راین کرمان | ارگی بر بلندای تاریخ

Photo by : Unknown

کارناوال در سفر امروز خود از میان هزاران جای دیدنی و تماشایی کشورمان راهی استان کرمان شده و یکی از بناهای تاریخی آن را برای گشت و گذار انتخاب کرده است. استانی که میراث های جهانی ارزشمندی را در خود جای داده است؛ دشت لوت با چشم اندازهای تماشایی و کلوت های شهداد و حیات وحش منحصر به فردش در میان استان های جنوبی کشور خودنمایی می کند. سرزمینی که گلیم شیریکی پیچ، این هنر جهانی شده شهر سیرجان، از آن جا برخاسته و بناهای تاریخی ارگ بم و باغ شاهزاده ماهان را در خود جای داده است. استانی که هر ساله از گردشگران و مسافران بسیاری میزبانی و همه را شیفته تاریخ و محیط زیست خود می کند. در کنار این جاذبه ها و مقاصد پر طرفدار، مکان هایی نیز وجود دارند که اگر چه ارزش بالایی دارند؛ اما چنان که باید و شاید بر سر زبان ها نیفتاده و توجه ها را به خود جذب نکرده اند. 

این بار در کارناوال از میان شهرهای استان کرمان، راه رایِن را پیش می گیریم تا به قلعه و ارگ معروف این شهر برسیم. می خواهیم از ارگ کمتر شناخته شده رایِن دیدن کنیم و از تاریخ کهن سرزمین مان اندکی بیشتر بدانیم. سازه ای به غایت زیبا که در میان کویر خودنمایی کرده و انسان را به خواندن صفحات تاریخ از لابه‌لای آجرها و خشت های خود دعوت می کند. 

Photo by : Unknown

چرا ارگ راین؟


  • گفته می شود ارگ راین دومین بنای خشتی بزرگ جهان بعد از ارگ ثبت جهانی شده بم است. 
  • این ارگ تا 150 سال پیش محل سکونت افراد بوده است. 
  • با بنایی روبرو هستید که می گویند پیشینه اش به دوره ساسانی باز می گردد.
  • با سفر به ارگ راین می توانید سفری به تاریخ را تجربه کنید.
  • با بازدید از ارگ راین می توانید در کوچه پس کوچه های سازه ای قدم بزنید که هیچ فرمانروایی در طول تاریخ نتوانست آن را فتح کند. 
Photo by : Unknown

آشنایی با ارگ راین | قلعه غیرقابل نفوذ تاریخ

در میان آثار متعدد، کهن و با ارزش استان کرمان، ارگ رایِن در شهر کویری رایِن اهمیت بسیاری دارد و با شکوه و صلابت خاصی در میان کویر قد علم کرده است. گفته می شود ارگ تاریخی راین با بیش از 22 هزار مترمربع مساحت و 44 هزار مترمربع حریمِ بنا، دومین سازه بزرگ خشتی جهان بعد از ارگ بم محسوب می شود. سازه ای تماشایی که در جنوب غربی شهر امروزی راین و بر بالای تپه ای در دامنه کوه هزار واقع شده و از شهر و مردمان آن نگهبانی می کند و قدمت آن به پیش از اسلام و دوران ساسانیان باز می گردد. ساختمانی خشتی و کنگره دار که 2200 متر بالاتر از سطح دریا واقع شده و تاریخ را به یاد بازدیدکنندگان خود می آورد. ارگی که هیچ گاه، هیچ لشکر و فرمانده ای نتوانست از دروازه های آن عبور کند و در تمام جنگ ها و حمله ها نفوذناپذیر باقی ماند. قلعه راین شباهت های بسیاری با ارگ بم، از نظر معماری، ظاهر و مصالح به کار رفته دارد و مساحت آن یک چهارم ارگ بم است. قلعه یا همان ارگ راین پس از تخریب ارگ بم بر اثر زلزله، توجه گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است و همه سال افراد بسیاری از آن دیدن می کنند. باید بدانید که امروزه سازمان میراث فرهنگی استان کرمان مسوولیت و مالکیت این ارگ را برعهده دارد.

Photo by : Unknown
Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

تاریخچه ارگ راین

ارگ راین تاریخ پر فراز و نشیب و طولانی دارد. تا آنجایی که اسناد و گفته های تاریخی به ما اجازه می دهد، سعی می کنیم حقیقتِ تاریخ را از میان خشت های ارگ راین بیرون کشیده و برای‌تان بازگو کنیم. 

 ابتدا خوب است بدانیم ارگ به چه نوع بناهایی گفته می شود؛ به طور کلی به قلعه های کوچکی که در میان قلعه های بزرگ تر هستند و امور اداری شهر در آن ها انجام می شود ارگ گفته می شود. در برخی منابع تاریخی آمده است، پیشتر در اطراف قلعه راین قلعه های دیگری نیز وجود داشته که بعدها تخریب شده اند. به همین خاطر می توان گفت نام ارگ راین برازنده این سازه کهن است و کاملا کاربرد آن را نشان می دهد. در کنار آن ارگ ها، قلعه های حکومتی بودند که مردم در زمان جنگ به درون آن پناه می بردند تا از گزند مهاجمان در امان باشند که این، کارکرد دیگر ارگ راین را نشان می دهد.  

همان طور که گفتیم قلعه راین در شهر راین واقع شده است؛ شهری که گویا قدمت آن به دوران ساسانیان باز می گردد. می گویند در گذشته، این شهر در مسیر بزرگراه غرب به شرق و مسیر کرمان به جیرفت قرار داشت و کاروان های بازرگانی بسیاری در آن توقف می کردند. راین یکی از مراکز مهم داد و ستد کالا و همچنین بافت پارچه های ارزشمند بود که محصولات آن به شهرها و کشورهای دور دست مانند مصر صادر می شد. ارگ راین نیز به دلیل نزدیکی به شهر و وسعت بسیاری که دارد، محل توقف و گردهمایی این کاروان ها بوده است. در تاریخ کرمان نام قلعه راین در سندهایی که از قرن اول هجری قمری باقی مانده، نیز آمده است. در برخی کتاب های تاریخی چنین آمده که در زمان یزدگرد سوم، آخرین پادشاه ساسانی (سال 31 هجری)، اعراب به فرماندهی مجاشع ابن مسعود توانستند شهر کرمان و مناطق بسیاری از این ایالت (1) را تحت تصرف خود درآورند؛ اما نتوانستند راهی به سوی ارگ محکم راین پیدا کنند. 

در برخی منابع نیز آمده است که قلعه کنونی که امروزه وجود دارد بر روی قلعه ها و بناهای قدیمی که پیشتر و در گذر زمان تخریب شده، بنا شده است. این بناها بیشتر به دلیل حوادث طبیعی مانند زلزله از بین رفته اند اما ارگ ارین به دلیل معماری و موقعیت جغرافیایی مناسب،‌ از گزند حوادث به دور ماند و لقب مستحکم ترین و غیر قابل نفوذترین سازه ها را از آن خود کرد. تخمین زده شده است که ارگ راین فعلی در 500 سال پیش ساخته شده است. 

ارگ راین در زمان فرمانروایی میرزا حسین خان (راینی) یکی از دٰژهای فرماندهی وی به حساب می آمد. میرزا حسین خان در زمان نادرشاه افشار زندگی و حکومت می کرد و پسرش در زمان فرمانروایی زندیه بر ایران، مسوولیت اداره قلعه را برعهده داشته است. این ارگ پس از پایان دوران حکمرانی زندیه محل زندگی نوادگان میرزا حسین خان می شود که نواده های این افراد هنوز در کرمان و شهر راین زندگی می کنند. در ولایت راین فرمانروایی پدر و پسر نشانه ای از محبوب بودن افراد در آن سرزمین بود تا جایی که در بسیاری از منابع این ارگ با نام ارگ میرزا حسین خان نامیده شده است. 

یکی از نکات قابل توجه در مورد ارگ راین که شاید آن را از سایر بناهای همانندش متمایز می سازد، زندگی چیزی در حدود 5000 تن در آن تا همین 150 سال پیش است؛ اما پس از آن ارگ اندک اندک رو به فراموشی رفت و خانه های آن خراب شد. در سال 1374 سازمان میراث فرهنگی تصمیم گرفت تا جان دوباره ای به ارگ ببخشد و این سازه قدیمی را دوباره به شکوه قبلی خود باز گرداند. در این دوره بود که کار مرمت آن آغاز شد و تا کنون قسمت های مختلف آن بازسازی شده اند. 

پاورقی


1- کرمان یکی از ایالت های قدیمی دوران ساسانی بوده و نام آن در متن کتیبه ای از شاپور اول ساسانی آمده است. 

Photo by : Unknown

معماری ارگ راین

ارگ راین شکلی مربع مانند دارد و چندین برج در اطراف، از سازه ها و بناهایی که درون آن قرار گرفته است، محافظت می کند. دور تا دور قلعه نیز با حصاری پوشیده شده که ارتفاع آن به بیش از ده متر می رسد. این ارگ تنها یک ورودی دارد که در جبهه شرقی قلعه ساخته شده و با سر دری بزرگ و باشکوه، خوش آمدگوی بازدیدکنندگان و گردشگران است. 

الگوی ساخت و معماری ارگ راین، نمایی از قلعه های مسکونی شهرهای قدیمی ایران را به نمایش می گذارد. این ارگ سه بخش خان نشین، اعیان نشین و عامه نشین داشته و فضاهای آن به قسمت های مختلف مورد نیاز مانند زورخانه، مسجد، اصطبل و ... تقسیم می شده است. می توان قسمت های اعیان نشین و عامه نشین ارگ را شارستان آن به حساب آورد. هر کدام از این بخش ها به وسیله برج، بارو و پله هایی جالب (در بعضی موارد مدور) از دیگر قسمت ها جدا می شدند. خوب است که بدانید بیشتر ساختمان های قلعه نیز دو یا سه طبقه بودند.

محله های عامه نشین در ابتدای مسیری قرار داشتند که در انتها به قسمت خان نشین قلعه می رسید. محله اعیان نشین نیز در کنار بخش خان نشین ساخته شده بود. زمانی که در میان سازه ها و کوچه های ارگ قدم می زنید به خوبی از جنس مصالح و نوع ساخت می توانید متوجه تفاوت قسمت های اعیان نشین و عامه نشین شوید. طبقه های اجتماعی متفاوت، با شغل های مختلف، در قسمت هایی کاملا مجزا از یکدیگر زندگی می کردند و از نظر مالی و جایگاه اجتماعی تفاوت های قابل توجهی داشتند. از جمله این محله ها می توان به محله زندگی پیشه‌وران، تجار، کشاورزان، نزدیکان حکومتی و موبدان اشاره کرد؛ اما بهترین ساختمان ارگ به مانند همیشه به فرماندار شهر تعلق داشت. 

وارد قلعه که بشوید کوچه هایی شرقی-غربی شما را به سمت کوشکی (1) هشت ضلعی هدایت می کند. در انتهای راهروهای ارگ چهار ساختمان زیبا وجود دارد که به احتمال زیاد قسمت اعیان نشین قلعه بوده اند. این خانه ها به وسیله حصار یا برج هایی در اطرافِ خود محصور شده اند. به نظر می رسد این خانه ها در دوره قاجار ساخته شده باشند زیرا پلان و نقشه معماری آن ها به بناهای این دوره شباهت بسیاری دارد. 

در اطراف ارگ می توانید 4 برج دیده بانیِ یازده متری را مشاهده کنید که برای امن نگاه داشتن ارگ ساخته شدند. از کارهای دیگری که برای افزایش امنیت ارگ انجام شد، کندن خندقی مصنوعی در قسمت جنوبی آن بود. به این دلایل ارگ راین کاملا غیر قابل نفوذ بود و هیچ ارتشی نمی توانست به آن ورود پیدا کند. در درون ارگ نیز دوازده برج ساخته شده که تعداد کل برج ها را به شانزده می رساند. 

پاورقی


1- کوشک نوعی ساختمان است که در فضای باز و درخت دار ساخته می شود و تمام یا قسمتی از اطراف آن باز است. 

Photo by : Unknown

بخش های مختلف ارگ

ارگ راین همان گونه که گفته شد از قسمت های مختلفی تشکیل شده و مردم بنا بر نیازهای خود بخش های گوناگونی را در آن ساخته بودند. این ارگ 36 بخش داشته که در این قسمت به طور اجمالی با فضای کلی آنها و کارکردشان آشنا می شویم.

Photo by : Unknown

1- برج های شانزده گانه 

ارگ راین 16 برج دارد. هر کدام از این برج ها در گذشته وظیفه دیده بانی از قسمت هایی از اطراف ارگ را داشتند. در ادامه با این برج ها و بخش های مختلفی که از بالای هریک ماموران به دیده بانی می پرداختند بیشتر آشنا می شویم:

1- برج جنوب شرقی: این برج کار دیده بانی حد فاصل دشت گلابی، جلگه پایین، دیده بانی نشانه ها و قاصدهایی که از ارگ بم به قلعه راین می آمدند را بر عهده داشت. 

2- برج شرقی و دروازه ورودی: کار دیده بانی جلگه عباس آباد، ده میرزا و ساختمان قرنطینه. (ساختمان قرنطینه در قسمت بعدی توضیح داده شده است) 

3- برج شرقی دوم: دیده بانی جلگه و قرنطینه (مشترک با برج مادر، در پایین توضیح داده شده است)

4- برج شمالی شرقی: دیده بانی حد فاصل گُلکی، کوه عسکرویه و راه گلباف

5- برج دیده بانی بین کوه عسکرویه و جلگه بالا

6- برج شمالی: دیده بانی پشت بند و قسمت شمالی راین

7- برج شمالی غربی: دیده بانی راه ظهرود و صاحب آباد

8 و 9- برج های غربی: دامنه کوه هزار و مشترک با قلعه حکومتی. کوه هزار بلندترین کوه استان کرمان است و 4501 متر ارتفاع دارد. این کوه به خاطر داشتن هزار نوع گیاه به این نام خوانده می شود و چهارمین کوه بلند ایران است.

10- برج جنوب غربی: دیده بانی باب زنگی و زیارتگاه

11- برج جنوبی: دیده بانی حد فاصل زمان آباد و گذار سیاه جایی که قافله ها از این مسیر رفت و آمد می کردند. 

12- برج جنوبی (دوم): دیده بانی اطراف قلعه

13- برج جنوب شرقی حاکم نشین:‌ دیده بانی محل جهاز انبار و میدان داد و ستدها

14- برج دروازه حاکم نشین: دیده بانی ماموران حکومتی و محل سخنرانی حاکم

15- برج شمال شرقی حاکم نشین: دیده بانی محله عامه نشین (کشاورزان، صنعتگران و نجاران)

16- برج مادر: این برج با تمام برج ها ارتباط داشته و دیده بان این برج، اطلاعات را از تمام برج ها دریافت می کرده و به قلعه حکومتی می فرستاده است. 

برج قلعه حکومتی
Photo by : Unknown
Photo by : Unknown

2- ساختمان های ارگ راین

ساختمان های دیگر قلعه راین از این قرارند:

قلعه حکومتی: راهرویی سرپوشیده داشته و به وسیله چهارسویی به چهار منزل مشابه هم راه دارد. این ساختمان به وسیله راه پله از منزل حاکم به پشت بام و از آنجا به راه خروجی راه داشت. 

ساختمان اعیانی: به مباشر و بزرگتر هر محله تعلق داشته است. 

چهار انبار: ساختمانی چند منظوره بود که بعدها کاربری آن به مسجد تغییر پیدا کرد. 

آتشکده موقت: فقط در زمان مراسم، اعیاد و جشن ها از این ساختمان استفاده می کردند. آتش به وسیله لوله ای ارتباطی به سمت بالا منتقل و به صورت جام نور مشاهده می شد. 

 آتشکده دایمی: در زمان امام صادق با خاموش شدن بسیاری از آتشکده های ایران این آتشکده نیز به احترام دین اسلام خاموش شد و بعدها به عنوان زورخانه مورد استفاده قرار گرفت. 

قرنطینه: کسانی که قصد ورود به ارگ را داشتند ابتدا در قرنطینه می ماندند و در صورتی که بیماری نداشتند اجازه ورود به آنها داده می شد. 

 محل کسب آهنگران، سفیدگران و نجاران: این ساختمان ها به طور معمول دو طبقه بودند و از طبقه بالا به عنوان محل زندگی استفاده می شد. 

خان نشین: این قسمت از ارگ یکی از مهمترین و با شکوه ترین بناهای آن بود. دالان درازی دروازه بخش خان نشین را به دو حیاط متصل می کرد. یکی از این حیاط ها محل زندگی خان و دیگری جایی بوده که خان یا حکمران از آن جا کارهای حکومتی را اداره می کردند. خانه نشین به راستی مانند کاخی در درون ارگ بود. این کاخ با برج و بارویی مخصوص به خود از محله های اعیان و عامه نشین جدا می شد. 

بخش نگهبانی: یکی از قسمت های جالب توجه ارگ راین بخش نگهبانی در نزدیکی در ورودی بود. قسمت بالایی آن با منفذی مربع شکل به سمت پایین دید داشت؛ جایی که گفته می شود محل ورود و خروج افراد از آن تحت نظر گرفته می شد.

سایر بخش ها: بازار داد و ستد و کالا و منزل نماینده حاکم.

خانه های اعیانی (خان نشین)
چهار انبار

امکانات

مجموعه ارگ راین امکاناتی مانند راهنماهای متخصص، غرفه های مختلف صنایع دستی نظیر قالی بافی و چاقو سازی، سرویس بهداشتی، چایخانه و پارکینگ را در اختیار بازدیدکنندگان خود قرار داده است. در مقابل ارگ راین، پارک شهر نیز قرار دارد که می توانید از امکانات و فضای سبز آن برای استراحت استفاده کنید. 

بازار ارگ

 ارگ راین در گذشته یکی از مراکز مهم ساخت شمشیر،‌ تفنگ و چاقو بوده است. صنعت چاقو سازی هنوز در این شهر رواج دارد و تعدادی از کارگاه های آن امروزه در قالب ساخت صنایع دستی در ساختمان ارگ هنوز مشغول به کار هستند. روش چاقوسازی در این قسمت از کشور به این شکل است که آنها از تیغه های فولادی در ساخت این وسیله استفاده می کنند. پس از تهیه تیغه، آن را به دسته هایی از جنس چوب، شاخ یا فلز که با کارهای هنری تزیین شده اند؛ متصل می کنند.

از دیگر وسایل تهیه شده در این کارگاه ها می توان به قندشکن، داس، ساتور، قیچی و انبر اشاره کرد. جالب که بدانید در برخی منابع تاریخی آمده است که لشکریان راین، تحت فرماندهی گنجعلی خان -حاکم کرمان- در جنگ با عثمانی ها، از تفنگ های دست ساز صنعتگران راین استفاده کردند و پیروز شدند.  

مسیر دسترسی

آدرس: استان کرمان، شهر راین،‌ انتهای درب بهشت راین-کرمان، ارگ راین

برای رسیدن به ارگ راین باید راهی استان کرمان و شهر راین شوید. این شهر در 100 کیلومتری شهر کرمان و در مسیر کرمان-جیرفت قرار دارد. بهترین مسیر برای رفتن به راین، استفاده از جاده ماهان به بم است. در 45 کیلومتری، به جاده درب بهشت راین-کرمان می رسید. این راه را ادامه دهید تا به ارگ راین برسید. ارگ با قامت بلند خود بر روی تپه، به خوبی قابل مشاهده است. 

اطلاعات بازدید: 

ارگ راین همه روزه از ساعت 09:00 تا 19:00 نیمه اول سال و 09:00 تا 17:00 نیمه دوم سال باز است.

هزینه ورود: 

هزینه بلیت ورودی برای اتباع ایرانی 4000 تومان و برای اتباع خارجی 30000 تومان است.

جاذبه های اطراف 

آبشار راین در فاصله تقریبی 17 کیلومتری

باغ شازده ماهان فاصله تقریبی 17 کیلومتری

ورود به صفحه معرفی باغ شاهزاده ماهان

Photo by : Unknown

تجربه سفر گردشگران خارجی به ارگ راین

 یکی از نکات جالب در مورد ارگ راین محبوبیت آن در میان گردشگران خارجی است. در این قسمت می خواهیم شما را با تجربه سفر تعدادی از گردشگران خارجی که از ارگ راین دیدن کرده اند آشنا کنیم. آنها این تجربه ها را در سایت معتبر تریپ ادوایزر (tripadvisor) به اشتراک گذاشته شده اند و ما نیز تعدادی از آنها را در اینجا برای‌تان نقل می کنیم.

گردشگری از بلژیک | مهر 1396

قلعه ای تاریخی که به خوبی محافظت شده است.

این گردشگر بلژیکی از مرمت و شرایط نگهداری قلعه راین و مجموعه خدماتی که دولت برای این ارگ تدارک دیده بسیار تعریف کرده است. 

گردشگری از بوینس آیرس آرژانتین |‌ آذر ماه 1396

 بازسازی افتضاح

بازسازی که برای این مجموعه انجام داده اند مثل این است که می خواستند هتلی 5 ستاره بسازند. این قلعه به همان اندازه که ترحم برانگیز است، فوق العاده هم هست. قدم زدن در میان کوچه ها و مناطق و مجموعه های آن هم همین طور. تا به حال بازسازی به این اندازه بد و پر هزینه ای ندیده بودم. بیشتر از اینکه به قلعه ای هزارساله شباهت داشته باشد به قلعه های دیزنی لند شبیه شده است. تنها قسمت جالب این است که آن را دوباره از نو نساخته اند. شوخی نمی کنم. وقت تان را با بازدید از اینجا هدر ندهید. 

 الکس از بنگلادش | بهمن 1395

 مکانی تاریخی که به زیبایی بازسازی شده است

قرار گرفته در دامنه های کوه هراز،‌ تاریخ ساخت این قلعه به 500 سال بعد از میلاد مسیح باز می گردد. شهری محصور در میان دیوارها با برج های دیده بانی که به نظر می رسد 1500 سال قدمت داشته باشند. بناهای شرقی که در زمان زلزله بم تخریب شده بودند به خوبی بازسازی شده اند. دانشجوهای معماری و تاریخ از بازید این بنا بسیار لذت خواهند برد. 

 رکسونات از بلژیک | اردیبهشت ماه 1395

مثالی بسیار خوب از یک قلعه تاریخی 

در راه سفر به کویر از این ارگ دیدن کردیم. هنوز مرمت آن تمام نشده است؛ اما دید و فهم خوبی در مورد ارگ های تاریخی که در این منطقه وجود دارد می دهد.

 آنا از سوئد | فروردین ماه 1395

ارگی بی نظیر

اگر آن قدر خوش شانس نبودید که بم را قبل از زلزله ببینید، به شما پیشنهاد می دهم که حتما از این قلعه بازدید کنید. بم خیلی شگفت انگیزتر بود؛ اما هنوز در نیمه راه بازسازی‌ست. از قلعه راین به خوبی محافظت شده است و به نسبت بزرگ است. 

پائول از سیاتل | فروردین ماه 1395

ارگ کویری زیبا

در حالی که بم هنوز در حال بازسازی‌ست، ارگ راین به مکانی مناسب برای آنهایی تبدیل شده که دوست دارند از قلعه های تاریخی ایران بازدید کنند. امروزه کسی پشت دیوارهای آن زندگی نمی کند به همین خاطر ارگ به موزه ای جالب تبدیل شده است. گردشگران کمی زمان بازدید ما آنجا بودند به همین خاطر توانستیم برای مدتی طولانی به راحتی از ارگ بازدید کنیم. ما در میان دیوارها گذر کردیم و خود را به بالای ورودی رساندیم تا بهترین دید را داشته باشیم. ارگ در میان نورهایی که غروب روشن می شد بسیار زیبا بود. 

Photo by : Unknown

توصیه کارناوال

اگر به کرمان سفر کردید حتما یک روز را به دیدن شهر تاریخی راین و جاذبه های آن اختصاص دهید. زمان خود را طوری تنظیم کنید که قبل از تاریکی شب از ارگ، آبشار راین و دیگر جاذبه های آن دیدن کنید.

در سفر به کرمان، چشیدن غذاهای سنتی این دیار و خرید سوغاتی های فوق العاده اینجا را فراموش نکنید. 

Photo by : Unknown

سخن آخر

امروز به همراه شما قدم به سازه تاریخی ارگ راین گذاشتیم و در کوچه پس کوچه های آن گذر کردیم و با تاریخ و بخش های مختلف آن بیشتر آشنا شدیم. 

آیا شما تا کنون به این جاذبه تاریخی کشورمان سری زده اید؟ نظر شما در مورد این قلعه زیبا و تماشایی چیست؟

اگر اطلاعات، عکس و مطالب مرتبط با این جاذبه دارید لطفا آن را با ما و دوستان کارناوالی به اشتراک بگذارید. 

نتیجه نقد و بررسی کارناوال

4.3

بررسی شده توسط مهدیه اکبری پارسا

ارزش تاریخی(عالی) 4.5
ارزش معماری(عالی) 4.5
شرایط نگهداری و مرمت(خوب) 4
سهولت در دسترسی(خوب) 4
حال و هوای خوش(عالی) 4.5
سطح امنیت(عالی) 4.5
کیفیت و تنوع کافه و رستوران‌(خوب) 4
کیفیت عملکرد راهنما(خوب) 4

نقاط قوت

  • سازه ای به جامانده از دوران ساسانی
  • شرایط خوب نگهداری از بنا
  • گفته می شود دومین بنای خشتی جهان است
  • وجود راهنمای تخصصی

نقاط ضعف

  • مرمت غیر اصولی
  • ضعف تبلیغات و اطلاع رسانی

نقد و بررسی کاربران

میانگین امتیاز کاربران

از مجموع 9 رای

4.6

دوستان

1

خانواده

2

انفرادی

1

آیا بازدید از ارگ راین کرمان را به دیگران پیشنهاد می‌کنید؟
سطح امنیت(عالی) 5
حال و هوای خوش(عالی) 5
سهولت در دسترسی(عالی) 5
کیفیت امکانات(عالی) 4.6
نحوه برخورد کارکنان(عالی) 5

ارگ راین کرمان را دیده‌اید؟

تجربه و نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

سوالی دارید؟

از کارشناسان و کاربران کارناوال بپرسید

جدیدترین نقد
arefeh

5

تشکر میکنم از مطالب خوب و سایت عالیتون .

انتشار: 20 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
mehran ahmadi

5

چقد زیبا و با عزمت . راهنما اختصاصی هم که برای این مکان در نظر گرفتن فوق العاده ایده عالی و مفیدی هست من که کلی اطلاعات تاریخی کسب کردم .

تجربه سفر mehran ahmadi به ارگ راین کرمان

انتشار: 20 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟
arman bafti

4.9

مکان با شکوه و ارزش تاریخی بسیار بالا .

تجربه سفر arman bafti به ارگ راین کرمان

انتشار: 20 بهمن 1398

آیا این دیدگاه مفید بود؟

پرسش و پاسخ

پرسش جدید

اپلیکیشن کارناوال

با وب اپلیکیشن (PWA) کارناوال، کنترل سفر دست شماست.
در این اپلیکیشن شما دنیایی از امکانات و خدمات را همیشه و همه جا در جیب خود دارید؛ آشنایی با جاذبه‌های گردشگری، رزرو آنلاین بلیط هواپیما، رزرو هتل، ویلا و اقامتگاه بوم‌گردی، رزرو آنلاین تورهای داخلی و خارجی و سایر خدمات توریستی گردشگری همه در اپلیکیشن کارناوال .

تماس با کارناوال

پشتیبانی 8 صبح تا 1 بامداد:

هدف اصلی کارناوال این است که بهترین خدمات گردشگری را به صورت آنلاین به کاربران خود ارائه دهد. هر آن چیزی که برای سفر خود نیاز دارید را از کارناوال بخواهید؛ از آشنایی با جاذبه ها، سوغات و غذاهای محلی تا رزرو آنلاین بلیط هواپیما و انواع اقامتگاه. در هر جا و در هر ساعت از شبانه روز، می توانید به صورت آنلاین خدمات سفر خود را رزرو کنید و یا هر سوالی دارید از ما بپرسید. کارناوال کنترل سفر شماست!

کلیه حقوق مادی و معنوی کارناوال برای شرکت کاروان سفر های نیکسام محفوظ است. استفاده از محتوای سایت تنها در صورت پذیرش شرایط و ضوابط امکان پذیر است.

خانهعکاسخانه

کنترل سفر دست شماست