
زهرا میرزایی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
15 مرداد 1395
به روز رسانی
15 شهریور 1398
دلیل شهرت
ناصر خسرو قبادیانی از برترین شاعران و نویسندگان پارسی گوی ایرانی است که بر اغلب علوم زمانش از جمله فلسفه و کلام، طب، ستاره شناسی و موسیقی تسلط داشته است ، او از معدود شاعران ایرانی است که قرآن را حفظ بوده است.
این شاعر و نویسنده ی والامقام جهانگرد هم بوده است و سفرنامه ای که گزارشی از یک سفر هفت ساله است را در کارنامه ی خود دارد ، او سفرش را از مرو آغاز کرد شهرهای قزوین، سمنان، ری، قوهه، بسطام، دامغان، جوین، نیشابور، سرخس ، مکه، مدینه و ... را از نزدیک دید و میان اهالی آن ها زندگی کرد.
تولد ناصر خسرو
ابومعین ناصر بن خسرو بن حارث قبادیانی بلخی سال 382 هجری قمری ( در برخی منابع سال 394 هجری ذکر شده است ) در روستای قبادیان دیده به جهان گشود، با این حال او خودش در بیتی به سال تولدش چنین اشاره نموده است.
بگذشت ز هجرت پس سیصد نود و چار بنهاد مرا مادر بر مرکز اغبر
زندگی
ناصر خسرو از کودکی شروع به آموختن علوم مختلف به زبان فارسی و عربی کرد، زندگی او مصادف شد با زمان حاکمیت سلطان محمود غزنوی که جامعه با مشکلات زیادی از جمله خشکسالی و جنگ های متعدد روبه رو بودند با این حال ناصر خسرو به کسب علوم گوناگون نزد حکیمان بزرگ ادامه داد و حافظ قرآن هم شد، او موفق شد به دربار عزنویان و سلجوقیان راه پیدا کند و از راه شعر سرایی برای پادشاهان درآمد کسب کند اما او ناگهان بعد از چهل سال زندگی تصمیم گرفت شغلش را رها کند و به تبلیغ فرقه ی اسماعیلیه بپردازد ، همین موضوع سبب شد پادشاهان سلجوقی قصد کشتن او را کنند، به همین دلیل او مجبور شد فرار کند و زندگی پر ماجرا تری را آغاز کند.
از او کتاب های بسیاری باقی مانده است از جمله خان اخوان، زادالمسافرین، سفرنامه ، روشنایی نامه و...
مرگ ناصر خسرو
ناصر خسرو در نهایت سال 481 هجری در یمگان بدخشان که اکنون جزو افغانستان می باشد درگذشت و هم اکنون هم مقبره ی او در همین مکان پا برجاست.
#مشاهیر گردشگری جهان را در کارناوال بشناسید.
1 دیدگاه

مطالب خوبی داشت ولی کم بود
29 آبان 1401