
مهسا محرابی
نویسنده ارشد کارناوال
انتشار
05 دی 1395
به روز رسانی
15 شهریور 1398
خبرنگار خبرگزاری رسمی ایتالیا ( انسا )، فابریتسیو کاسینلی، سفری به ایران داشته. او تجربیات سفرش را در قالب کتابی با عنوان ایران آشکار منتشر کرده و در این کتاب از تلاش عَمدی رسانه های غربی برای تحریف اخبار و اطلاعات مربوط به ایران صحبت به میان آورده و از آن انتقاد کرده.
آن طور که ایرنا به نقل از خبرگزاری آنسا گزارش می دهد، نویسنده کتاب خود را این طور آغاز می کند:
'یک ضرب المثل فارسی می گوید که در دروازه را می توان بست اما دهان مردم را نمی توان بست. به همین دلیل بود که سه سال پیش تصمیم گرفتم که به ایران سفر کنم تا خود از نزدیک واقعیت های آن کشور را مشاهده کنم؛ بدین ترتیب بود که کتاب ایران آشکار را در 300 صفحه نوشتم تا برای نخستین بار بتوان بین سفرنامه یک خبرنگار در کشوری که می باید زوایای آن شناخته بشود و تصویر منفی همان کشور که برای سال های مدید از سوی رسانه های گروهی ارائه شده، مقایسه ای انجام داد.
'به همین دلیل است که در زیر عنوان کتاب جمله «از کشور یاغی تا فرصتی بزرگ: حقایق پنهان ایران جدید»، نگاشته شده است. این عبارت که حاکی از تغییر سریع و ناگهانی جمهوری اسلامی از دشمن بزرگ شماره یک غرب به شریک تجاری شماره یک غرب است، می باید ما را به سوی درک اینکه اشکال کار در کجاست، سوق دهد'.
کاسینلی افزود:
' آیا می دانستید که ایرانی ها عرب نیستند، بندرت مرتکب تعدد زوجات می شوند، زنان ایرانی می توانند طلاق بگیرند و ... دارای حق رای هستند، که ایران از فناوریهای پیشرفته ای برخوردار است'. نباید فراموش کرد که ایران میزبان یک میلیون پناهنده است، به غرب نفت می فروشد، با داعش مبارزه می کند، هیچگاه آغازگر یک جنگ نبوده است'.
در این کتاب به این موضوعات و سایر جنبه های مثبت و منفی ایران پرداخته شده است. همچنین در نیمه ی اول این کتاب، در مورد تناقض های تحریم های بین المللی ایران و این که این تحریم ها مردم و نه حکومت را تحت فشار قرار داده، صحبت شده است. در همین بخش، به فرصت های بزرگ اقتصادی کار با ایران و تنوع جامعه ایران پرداخته شده :
ایران به معنای نانوتکنولوژی، زنان مدیر، صنایع پیشرفته، حمایت از محیط زیست، جراحی پلاستیک و علاقه به مد نیز هست.
با نگاهی به بخش دوم کتاب می توان تلاش رسانه های غربی برای تحریف و بد نشان دادن وجه ایران را دریافت. همچنین در بخش دوم کتاب، روزنامه شرق به عنوان مهمترین روزنامه اپوزیسیون کشور در نظر گرفته شده و مصاحبه با یک شهروند بسیجی منتشر شده است.
از دیگر موضوعات این کتاب، به جنگ تنهای ایران علیه قاچاقچیان بین المللی مواد مخدر برای ممانعت از رسیدن آن به اروپا اشاره شده است. در جای دیگر از گسترش اینترنت و وبلاگ نویسی در ایران صحبت می شود.
در این کتاب که در اصل یک سفرنامه است، مصاحبه ای با یک کارشناس صنعت نفت با موضوع نفت در ارتباط با تغییرات بزرگ فناوری در خاورمیانه با توجه به تکنولوژی های آمریکاییِ مورد استفاده در نفت شیل، صورت گرفته است.
آنسا در پایان گزارش خود درباره این کتاب تاکید کرد:
این مجموعه ای از موضوعات بحث برانگیز و حتی جنجالی برای تعمق در باره نه فقط ایران، بلکه تعمق درباره تناقض های خود ما نیز هست.
1 دیدگاه

حبیب
احسنت. خدا پدرشو بیامرزه. این همه دشمنی با ایران. دودش میره تو چشم مردم ایران دمش گرم با این ناز شصتش. آفرین.
06 دی 1395